Pedichiura medicala

 Servicii de Pedichiura orientata medical

Salonul New Nails Health & Beauty va oferă servicii noi de Pedichiura orientata medical si anume:

 1. Îndepărtarea stratului de hiperkeratoza (piele ingrosata) fără taiere .
 2. Curățarea unghiilor îngroșate, denivelate, precum si a unghiilor cu micoze.
 3. Protezarea unghiilor deteriorate.
 4. Tratarea călcâielor cu crapaturi.
 5. Îndepărtarea bataturilor.
 6. Îngrijirea piciorului diabetic.
 7. Corectarea unghiilor incarnate fără durere cu ajutorul sistemelor :
  3TO Spange, Podofix, Combiped, Ross Fraser Spange, Nickel Titanium Clamp ( Firul de Titan)
 8. Orteze confecționate individual.
 9. Produse profesionale SUDA sau PECLAVUS pentru îngrijirea pielii mâinilor si picioarelor precum si pentru tratarea micozelor.

Consultația se face cu programare și costa 50 lei.

Sistemul 3TO Spange este o metoda de corectare a unghiilor fara durere. Montura compusa din 3 parti se ataseaza individual la fiecare persoana chiar daca exista o inflamatie sau o hipergranulatie in jurul unghiei.

Avantajele tratamentului 3 TO-Spange:

 • rezultatele da vad de la prima aplicare;
 • proteza nu afecteaza activitatile zilnice (contraindicatii: piscina, sauna, fotbal in primele zile de tratament)
 • se poate aplica copiilor de la 10 ani.
 • se pot evita interventiile chirurgicale.

Tratamentul dureaza intre 3-6 luni, in functie de gradul de incarnare sau deformare.
Pana in prezent, sistemul a avut succes la aproximativ 300.000 de cazuri eliminand durerea cauzata de operatii. In Germania, sistemul este folosit si de medici, acestia renuntand la operatiile de scoatere a unghiilor. Prin vindecarea completa si multumirea bolnavului, terapeutul isi castiga urmatorii pacienti.

Podofix este o metoda inovatoare pentru corectarea tuturor formelor de unghii incarnate . Acest clip adeziv poate fi folosit în aproape toate cazurile de unghii deformate, incarnate si dureroase. Este potrivit pentru aproape toată lumea – chiar şi pentru copii mici, şi diabetici.
Podofix este o alternativa usoara pentru reglementarea anomaliilor. Podofix ajuta cresterea naturala si sanatoasa a unghiei. Prin această metodă simplă se evita interventiile chirurgicale.

Podofix este personalizat in functie de marimea unghiei si se poate aplica imediat, stopand durerea. Imbunatatirea este vizibila imediat de catre patient. Activarea clipului adeziv Podofix dureaza numai cateva minute. Chiar şi după tratamentul cu 3TO Spange, Podofix ofera in continuare un mod simplu si eficient de corectare a unghiei sau previne cresterea incorecta.
Podofix poate fi montat numai de către persoane calificate.

Sistemul COMBIPED combina puterea sarmelor 3TO Spange cu beneficiile auto-adezive. Produsul este compus dintr-un fir de sarma care se agata de marginea unghiei acesta fiind atasat cu un tampon mic de plastic pe suprafata unghiei.

COMBIPED se bazeaza pe forta de revenire a firului de sarma. Rezultatele rapide şi eficiente sunt pe termen lung. Forta de revenire a sarmei are o actiune constanta si flexibila asupra unghiei.
Astfel, chiar şi unghiile foarte deformate pot fi corectate. Forţa care actioneaza asupra unghiei poate fi dozata in urmatoarele variante: usor, mediu, tare.

NICKEL TITANIUM CLAMP (FIRUL DE TITAN)

Nickel Titanium Clamp (Firul de titan) -este un dispozitiv inovativ în corectarea unghiilor încarnate şi deformate. Nitinolul (un aliaj de Titan şi Nickel) a fost conceput în lobaratorul de artilerie navală din SUA în anii ’60.

Caracteristica principală a Nitinolului este efectul de memorie a formei materialului.
Firul de titan (nitinol) are următoarele proprietăţi:

 1. Rezistenţă ridicată la coroziune.
 2. Rezistenţă ridicată.
 3. Compatibilitate cu organismele vii.
 4. Forţă de refacere ridicată.

Materialul a fost utilizat în medicină pentru a trata pacienţii cu boli şi leziuni ale sistemului musculo-scheletal: fracturi ale vertebrelor, deformări ale toracelui, etc. De asemenea este utilizat în stomatologie pentru ortodonţie (sisteme de arcade metalice). Proprietătile unice ale firului de titan permit utilizarea eficientă a acestuia atunci când se corectează unghiile încarnate şi deformate.

După ce se fixează pe placa unghiei, firul de titan va îndrepta unghia cu un efect constant şi uniform. Acest lucru este important pentru a evita desprinderea unghiei de pe patul unghial. Iniţial această metodă de corectare a unghiilor încarnate a fost brevetată de podologii din Japonia, ulterior folosită şi de specialiştii din SUA.

Utilizarea “Firului de titan” rezolvă unele probleme unghiale cum ar fi:

 1. Inflamaţia perunghială.
 2. Deformarea şi îngroşarea plăcii unghiale.
 3. Desprinderea unghiei de pe patul unghial.

Avantajele metodei “Nickel Titanium Clamp” comparativ cu alte metode de corecţie:

 • Aplicarea este nedureroasă.
 • Rezistenţa este ridicată.
 • Flexibilitatea şi elasticitatea materialului.
 • Posibilitatea de aplicare pe cele mai mici plăci unghiale.
 • Eliminarea disconfortului în timpul purtării.

Despre Diabet si incidenta complicatiilor la nivelul piciorului:

Conform Atlasului de Diabet al Federaţiei Internaţionale de Diabet, diabetul reprezintă o epidemie majoră la nivel mondial, o mare povară socială, economică și medicală1. Statisticile internaţionale ne arată că numărul persoanelor cu diabet zaharat creşte de la an la an. Din cauza prevalenţei crescute a diabetului zaharat şi a speranţei de viaţă prelungite a persoanelor cu diabet, creşte şi incidenţa complicațiilor la nivelul piciorului.

În acest context, atenția acordată picioarelor în cazul persoanelor cu diabet este esenţială pentru prevenirea apariţiei complicaţiilor care pot duce chiar la amputaţii.

Iată care sunt semnele la nivelul picioarelor care ar trebui să determine o persoană cu diabet să meargă urgent la medic (de familie sau diabetolog):

 • Există senzația de amorțeală şi/sau de furnicături în picioare? Acestea se simt mai accentuat pe timpul nopţii sau în repaus? (acesta este un semn care poate indica o neuropatie deja avansată!)
 • Există senzația de arsură?
 • Există o durere accentuată/înţepătoare la nivelul picioarelor?
 • Există durere sau slăbiciune la mersul pe jos, durere care dispare la repaus? (semn de posibilă arteriopatie obliterantă)
 • Există o rană deschisă?
 • Există o tumefiere la nivelul piciorului?
 • La atingere, picioarele sunt reci?
  Foarte importantă este şi identificarea unor posibile afecțiuni ale pielii la nivelul piciorului:
 • calozități (hiperkeratoza sau bătături)
 • ulceraţii (leziuni deschise)
 • răni infectate
 • înroșire, umflare, durere sau miros neobişnuit
 • fisuri (crăpături) în pielea piciorului
 • pielea uscată
 • Au apărut puncte fierbinți care indică zone de presiune ridicată fie pe suprafața plantei, fie pe fața laterală sau dorsală din cauza purtării unei încălţăminte neadecvate sau a stresului repetitiv determinat de mersul pe jos?

„În vederea prevenţiei apariţiei oricăror complicaţii la nivelul piciorului, persoana cu diabet, încă de la diagnosticare trebuie să solicite, atât de la medicul de familie, cât şi de la medicul diabetolog, toate informaţiile referitoare la cum trebuie urmărit și îngrijit piciorul la persoana cu diabet. În situația în care piciorul este deja afectat, pacientul, împreună cu echipa de specialiști trebuie să țină sub control orice complicație și să își îngrijească membrul afectat pentru a preveni o posibilă amputație”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Asociației de Podiatrie.

Îngrijirea la domiciliu nu este recomandată, fiind necesară asistenţă specializată. Asociația de Podiatrie promovează înființarea profesiei de podiatru în România. Experiența internațională ne arată importanța pe care podiatria o are în îngrijirea picioarelor și în stoparea evoluției uneia dintre cele mai grave complicații ale diabetului zaharat și a neuropatiei diabetice, respectiv piciorul diabetic.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.